BRC ja IFS ovat kansainvälisiä elintarviketurvallisuusstandardeja, joiden sisältämiä vaatimuksia käytetään yleisesti toimittaja-arviointien kriteereinä ja private label -tuotteita valmistavien yritysten toiminnan kehittämisessä. Sekä BRC että IFS standardit on tarkoitettu sekä kaupan että elintarviketeollisuuden omistamien elintarvikebrändien luotettavuuden varmistamiseen.
HACCP-periaatteiden lisäksi BRC ja IFS standardit sisältävät yksityiskohtaiset vaatimukset yrityksen johtamiselle, prosesseille, tuotteille, tuotanto-olosuhteille sekä tehdasympäristölle.
Brittiläinen vähittäiskauppajärjestö British Retail Consortium julkaisi kansainvälisen BRC -standardin vuonna 1998. British Retail Consortium Global Standard for Food Safety (BRC) -standardin uusin 8. versio julkaistiin vuonna 2018. BRC Global Standard’ien vaatimukset kattavat vähittäiskaupan hankintaketjun elintarvikevalmistuksesta varastointiin ja jakeluun. Standardi on käytössä noin 123 maassa. BRC standardiperhe sisältää joukon toimialakohtaisia standardeja: BRC Food Safety, BRC Packing and Packing materials, BRC Consumer Products, BRC Storage and Distribution, BRC Agents and Brokers ym.
IFS Food -elintarviketurvallisuusstandardin julkaisi saksalainen (Handelsverband Deutschland, HDE) ja ranskalainen (Fédération des Entreprises du Commerce et de la Distribution, FCD) vähittäiskauppajärjestö vuonna 2003. IFS Food -standardin uusin 6.1 versio julkaistiin vuonna 2017. IFS Food Standard on käytössä noin 96 maassa. IFS standardiperhe sisältää joukon toimialakohtaisia standardeja: IFS Food, IFS Wholesale / Cash & Carry, IFS Logistics, IFS Broker, IFS PACsecure ym.
Palveluitamme: