BRC ja IFS ovat kansainvälisiä elintarviketurvallisuusstandardeja, joiden sisältämiä vaatimuksia käytetään yleisesti toimittaja-arviointien kriteereinä ja private label -tuotteita valmistavien yritysten toiminnan kehittämisessä. Sekä BRC että IFS standardit on tarkoitettu sekä kaupan että elintarviketeollisuuden omistamien elintarvikebrändien luotettavuuden varmistamiseen.

HACCP-periaatteiden lisäksi BRC ja IFS standardit sisältävät yksityiskohtaiset vaatimukset yrityksen johtamiselle, prosesseille, tuotteille, tuotanto-olosuhteille sekä tehdasympäristölle.

Brittiläinen vähittäiskauppajärjestö British Retail Consortium julkaisi kansainvälisen BRC -standardin vuonna 1998. British Retail Consortium Global Standard for Food Safety (BRC) -standardin uusin 8. versio julkaistiin vuonna 2018. BRC Global Standard’ien vaatimukset kattavat vähittäiskaupan hankintaketjun elintarvikevalmistuksesta varastointiin ja jakeluun. Standardi on käytössä noin 123 maassa. BRC standardiperhe sisältää joukon toimialakohtaisia standardeja: BRC Food Safety, BRC Packing and Packing materials, BRC Consumer Products, BRC Storage and Distribution, BRC Agents and Brokers ym.

IFS Food -elintarviketurvallisuusstandardin julkaisi saksalainen (Handelsverband Deutschland, HDE) ja ranskalainen (Fédération des Entreprises du Commerce et de la Distribution, FCD) vähittäiskauppajärjestö vuonna 2003. IFS Food -standardin uusin 6.1 versio julkaistiin vuonna 2017. IFS Food Standard on käytössä noin 96 maassa. IFS standardiperhe sisältää joukon toimialakohtaisia standardeja: IFS Food, IFS Wholesale / Cash & Carry, IFS Logistics, IFS Broker, IFS PACsecure ym.

Palveluitamme:

  • BRC -elintarviketurvallisuusjärjestelmän käyttöönottokoulutus
  • BRC Global Standard for Food Safety -standardin sisältö (FI/EN)
  • BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials -standardin sisältö (FI/EN)
  • BRC -järjestelmän kehittämien, koulutus, auditointi
  • BRC sisäinen auditointi (FI/EN)
  • BRC Packaging and Packaging Materials sisäinen auditointi (FI/EN)
  • IFS -elintarviketurvallisuusjärjestelmän käyttöönottokoulutus
  • IFS Food -standardin soveltaminen (FI/EN)
  • IFS -järjestelmän kehittämien, koulutus, auditointi
  • IFS sisäinen auditointi (FI/EN)
  • Elintarvikelainsäädännön seurantapalvelu ABC Environmental
  • Elintarviketurvallisuuspoikkeamien hallinta ja jatkuva parantaminen
  • HACCP-ryhmän koulutukset (FI/EN)